Ανακοινώσεις

Πρόσκληση του Παιδικού Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. για το επιμορφωτικό Σεμινάριο με εισηγήτρια την Βάσια Τσώτσου

Το Παιδικό Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. σας προσκαλεί σε επιμορφωτικό Σεμινάριο με εισηγήτρια την Βάσια Τσώτσου!
Θέμα:
Athens Bubble Society | Bubble Participatory Workshop: Συμμετοχικό εργαστήριο ενηλίκων βασισμένο στην ιδέα του παιχνιδιού με τις φυσαλίδες
Πρόκειται για ένα αλληλεπιδραστικό εργαστήριο ενηλίκων κατά τη διάρκεια του οποίου θα πειραματιστούμε το υλικό των bubbles. Η κύρια ιδέα του εργαστηρίου αναφέρεται στο παιχνίδι με τις φυσαλίδες ως μια μορφή παρέμβασης μη λεκτικής επικοινωνίας στην εκπαίδευση.
Οι φυσαλίδες είναι ένα οπτικό ερέθισμα που προσελκύει ακαριαία τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες, δημιουργεί μια σχέση άμεσης αλληλεπίδρασης, υπογραμμίζει τη σημασία του εδώ και του τώρα, την αξία της βιωμένης πρακτικής αλλά και τη δύναμη του παιχνιδιού μέσα στη (σχολική) κοινότητα.
Σκοπός του εργαστηρίου είναι το παιχνίδι και η αμοιβαία αλληλεπίδραση και επικοινωνία της ομάδας. Με αναστοχαστική διάθεση θα προσδιορίσουμε τη σχέση μας με την παιδική ηλικία, τις αναπαραστάσεις και τα όρια του παιχνιδιού μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Διάρκεια: 12:00-15:00
Χώρος: Εσωτερικός
Αριθμός συμμετεχόντων- ουσών: 18 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)
Εισηγήτρια: Βάσια Τσώτσου, ερευνήτρια, υπ. διδάκτωρ Παντείου Παν/μιου, Bubble Performer – στην ομάδα La Petite Marguerite [www.bubbleperforming.com]
Δηλώσεις συμμετοχής στο email: festival@upatras.gr
Στοιχεία συμμετοχής:
Ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας.
Το εργαστήριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, στις 12:00 έως 15:00 στο Πανεπιστήμιο Πατρών στο τμήμα του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.
*Απαραίτητη προϋπόθεση η φοίτηση στο Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η. του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η Οργανωτική Επιτροπή του 14ου Παιδικού Φεστιβάλ του Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.